Welkom, bezoeker! [ Registreer | Inloggenrss  | tw

Proef zelfstandig contracteren zzp’ers zorg

| Nieuws voor de ZZP'er | 5 januari 2012

In de regio Tilburg en Cuijck kunnen zzp’ers bij wijze van proef zelfstandig contracteren. De proef loopt tot en met mei, zo meldt ZZP Nederland.

Tijdens de proef kunnen zzp’ers rechtstreeks een contract aangaan met het zorgkantoor van UVIT. Ze hebben dan geen zorginstelling of detacheerder meer nodig om aan het werk te komen. Volgens ZZP Nederland kan dit veel geld schelen en zorgt het voor een grotere flexibiliteit bij de inzet van zorgverleners. Dit omdat zzp’ers nu niet langer afhankelijk zijn van de roostermakers van de zorginstelling.Voor de deelnemende zzp’ers blijft als het goed is een ruimere beloning over. Uit onderzoek van ZZP Nederland bleek vorig jaar dat zorginstellingen en detacheerders soms tot wel 50 procent van het NZa-tarief afromen. In de proef gaat dat anders. Het zorgkantoor krijgt dan 75 procent van het NZa-tarief en dat gaat vrijwel geheel naar de zzp’ers.

Dat zzp’ers daardoor ruimer beloond worden is volgens Leo Vollebregt van ZZP Nederland niet meer dan logisch. Hij wijst erop dat zzp’ers ook geld moeten kunnen reserveren voor bijvoorbeeld het pensioen of arbeidsongeschiktheid.

Aan de proef kunnen 30 zzp’ers meedoen. De inschrijftermijn voor deelname aan de proef sloot half december. De proef loopt tot eind mei en zal daarna geëvalueerd worden. Bij een positieve beoordeling, zal voor 20 miljoen euro aan nieuwe contracten worden afgesloten met zzp’ers en andere kleinschalige zorgaanbieders worden afgesloten.

Bron: Skipr

Geen tags

3141 totaal aantal keer bekeken, 1 vandaag

  

Geef een reactie