Welkom, bezoeker! [ Registreer | Inloggenrss  | tw

Makkelijker om hun privéadres af te schermen voor ZZP

| Nieuws voor de ZZP'er | 12 februari 2012

Het wordt voor zelfstandige ondernemers makkelijker om hun privéadres af te schermen op de website van de Kamer van Koophandel (KvK).

Dat zegt een woordvoerder van de organisatie vrijdagavond in het VARA-programma De Ombudsman naar aanleiding van klachten van zzp’ers. Tot nu toe was het alleen in zeer uitzonderlijke gevallen mogelijk om een privéadres onzichtbaar te maken op de website van de KvK. Wie als zzp’er vanuit huis werkt, moet dat adres opgeven als vestigingsadres. Op de site van de Kamer van Koophandel kan iedereen vervolgens die adresgegevens opvragen. Een van de klagende zzp’ers werd thuis van haar fotoapparatuur beroofd, naar eigen zeggen nadat zij met haar privégegevens op de KvK-website was verschenen.
Maar ook bekende Nederlanders willen soms liever niet dat hun adres geopenbaard wordt. “We zijn blij met de toezegging van de KvK”, reageert VARA-presentator Pieter Hilhorst, die de klachten van zzp’ers inventariseerde via Twitter.
Telefoonboek
Hij wijst er wel op dat het afschermen van het privéadres de nodige voeten in de aarde heeft. “Allereerst mag je niet in het telefoonboek staan en je moet naar de gemeente gaan en om je adres afschermen in de gemeentelijke basisadministratie. Tot slot moet je een organisatie bereid vinden die je als vestigingsadres kan gebruiken, bijvoorbeeld een impresariaat, krant of beroepsvereniging.”
Hilhorst roept zzp’ers de belofte van de KvK te controleren. “Zo niet, dan gaan wij de KvK opnieuw hiermee confronteren.”

Geen tags

1072 totaal aantal keer bekeken, 1 vandaag

  

Geef een reactie