Welkom, bezoeker! [ Registreer | Inloggenrss  | tw

Jongeren willen graag zelfstandig aan de slag als zzp

| Nieuws voor de ZZP'er | 10 januari 2012

Meer dan de helft van de Nederlanders wil graag zelfstandig aan de slag. Dit blijkt uit onderzoek van JobTrack.nl onder ruim 28.000 respondenten.
Vooral jongeren tot 34 jaar lopen warm voor het parttime ondernemerschap: 59 procent zegt een aantal dagen als ZZP’er te willen werken. Ook hoger opgeleiden zijn enthousiast over zelfstandig ondernemen, lager opgeleiden staan er juist minder positief tegenover.“Jongeren en hoger opgeleiden wisselen vaker van werkgever en willen bovendien graag iets voor zichzelf opbouwen”, aldus Marco de Weerd van JobTrack.nl. “Dat past bij de huidige samenleving en de situatie op de arbeidsmarkt. Zoveel mogelijk ervaring opdoen in een korte tijd en op die manier een uniek cv opbouwen dat in crisistijd goed van pas komt.”

Opvallend is dat jobhoppen niet alleen populair is, maar dat een leven lang bij één baas werken zelfs als ‘slecht voor je carrière’ wordt bestempeld. Vooral jongeren en hoger opgeleiden zijn hiervan overtuigd. Ouderen zijn iets minder stellig, maar 30 procent vindt het beter af en toe van werkgever te veranderen.

Uit het onderzoek komen opvallende regionale verschillen naar voren. Zo vindt 42 procent van de Zeeuwen het helemaal niet slecht om een leven lang bij één baas te werken. In Zeeland is maar liefst 85 procent van de bedrijven een familiebedrijf, terwijl dat percentage in de rest van Nederland op 69 procent ligt.
Bron: Nu.nl

1185 totaal aantal keer bekeken, 1 vandaag

  

Geef een reactie