Welkom, bezoeker! [ Registreer | Inloggenrss  | tw

Financiële situatie zzp’er blijft stabiel

| Nieuws voor de ZZP'er | 27 februari 2015

zzp zelfstandigDe meeste ZZP’ers gingen er in 2014 financieel niet op vooruit en niet op achteruit. Het merendeel van de ZZP’ers verwacht geen personeel aan te nemen, ook niet tijdelijk bij grote drukte, en ziet een baan in loondienst ook niet zitten. Slechts één op de vijf ziet zichzelf wel een bedrijf met werknemers leiden. Dit blijkt uit een recente meting van het ZZP-panel van Panteia onder 3.000 ZZP’ers.

ZZP en personeel

Een klein deel van de ZZP’ers, 8 procent, ziet zichzelf als tijdelijk ZZP’er. 18 procent ziet zichzelf op termijn een bedrijf met werknemers leiden. Dit is opvallende constatering in het perspectief van een vorige meting met het ZZP-panel. Toen gaf 4 procent aan van plan te zijn om over vijf jaar (zeer) zeker personeel in dienst te hebben. Voor een te grote opdracht denkt 5 procent van de ZZP’ers (tijdelijk) personeel in te huren. De meeste ZZP’ers kiezen voor een andere oplossing bij te grote opdrachten: bijna de helft geeft aan in zo’n geval andere bedrijven of ZZP’ers in te (zullen) huren.

ZZP’er blijft liefst zelfstandig

Een meerderheid van 69 procent blijft – ook in de toekomst – het liefst zelfstandig. Als men nu mocht kiezen, zou 12 procent van de ZZP’ers liever (weer) werkzaam zijn in loondienst. Nog eens 19 procent geeft aan dat ze op termijn best wel in loondienst zouden willen werken.

Meer dan de helft van de ZZP’ers was eerder actief in de branche waarin men nu als zelfstandige opereert. Een derde van de ZZP’ers geeft aan dat ze eerder in loondienst soortgelijk werk qua inhoud en vaardigheden hebben verricht.

Bron: de Ondernemer

Geen tags

1312 totaal aantal keer bekeken, 1 vandaag