Welkom, bezoeker! [ Registreer | Inloggenrss  | tw

Chineses ondernemer in opmars

| Nieuws voor de ZZP'er | 5 mei 2011

We zagen het al een beetje aankomen natuurlijk. De Chinees is in opmars in de Nederlandse horeca. Inmiddels wordt één vijfde van alle cafetaria’s in Nederland bestiert door een Chinese ondernemer. Maar ook in andere delen van de horeca, zoals de hotellerie, is de Chinees in opmars.
Dit zegt horecamakelaar Lukas Arends van AW Horecamakelaars. Veel jonge en goed opgeleide Chinezen keren het traditionele Chinese restaurant van hun ouders de rug toe en hebben zich toegelegd op andere, hippere concepten, zoals wokrestaurants, Japanse en Thaise specialiteitenrestaurants en zaken waar gasten zich tegoed kunnen doen aan sushi en tepan-yaki.
Maar ook buiten de Oosterse keuken is de nieuwe generatie ondernemers in opkomst. Zo wordt van de circa 5.000 cafetaria’s in Nederland inmiddels één derde gerund door Chinese ondernemers.
De opmars van de Chinees is niet alleen een kwestie van zakeninstinct en werklust, maar ook van financiering. “Een probleem waar veel ondernemers tegenwoordig tegenaan lopen is dat banken nauwelijks horeca willen financieren. De Chinese ondernemers maken vaak gebruik van andere vormen van financiering, via hun familienetwerk. Hun cultuur verplicht ze daarin elkaar te helpen.”

Geen tags

729 totaal aantal keer bekeken, 2 vandaag

  

Geef een reactie