Welkom, bezoeker! [ Registreer | Inloggenrss  | tw

Aantal zelfstandigen groeit

| Nieuws voor de ZZP'er | 4 mei 2011

Het aantal zelfstandige ondernemers groeit vanaf 2011 tot 2015 jaarlijks met 0,75 procent. Dat is gebleken uit de prognoses van onderzoeksbureau EIM die de resultaten woensdag heeft gepubliceerd. De groei van zelfstandige ondernemers zal vooral te zien zijn in zakelijke diensten en de communicatie- en bouwsector. In andere sectoren zoals financiële diensten, detailhandel en de autosector neemt het aantal zelfstandigen juist af.EIM ziet ook een toename in werkgelegenheid (0,5 procent) in het mkb, met name in de sectoren zakelijk diensten en groothandel. De werkgelegenheid in industrie, communicatie en financiële diensten neemt af.
Tevens is er sprake van groei van de bruto toegevoegde waarde van het mkb van 1,75 procent per jaar. De bruto toegevoegde waarde is omzet minus inkoopwaarde, inclusief bedragen voor vervangingsinvesteringen.
De omslag van afname naar groei van de bruto toegevoegde waarde zette in 2010 in, maar de groei bleef achter in vergelijking met het grootbedrijf. Van 2011 tot 2015 komt de groei van het mkb op hetzelfde niveau. De groothandel gaat voorop met een verwachte jaarlijkse groei van 3,5 procent.

Geen tags

825 totaal aantal keer bekeken, 1 vandaag

  

Geef een reactie